top of page

El nostre meravellós pas de pal·li va ser el primer pas d'aquest tipus a la Setmana Santa balear. Portat a espatlles per costalers dedicats a la seva Excelsa Titular, Ntra. Sra. de l'Esperança és obra de l'escultor Josep Viladomat i Massanes de Barcelona.

 

El pas va ser una revolució en el disseny sacre de la Setmana Santa palmesana, carregat de simbolisme i iconografia. Un pal·li inspirat en el barroc, sobri però elegant. El regi mantell, únic d'aquestes característiques a la Setmana Santa de Palma, va ser brodat per les Religioses Trinitàries de la ciutat de Sevilla, que també van brodar les bambalines del pal·li.

 

Els respiradors en plata són una autèntica obra d'art, carregats de símbols referents a la Mare de Déu (tals com la font, el mirall, el pou, la branca d'olivera, l'àncora...). Les referències a Ntra. Sra. de l'Esperança com a patrona dels mariners és una constant per tot el pas, ple de petxines (com si la Verge fos una perla, símbol de la bellesa de la Mare de Déu) i fins i tot les peanes dels àngels que custodien el pas tenen forma d'ona. 

 

La candeleria és d'orfebreria de plata i està composta per 60 candelers.

 

El pal·li té 12 varals de plata (simbolitzant els 12 apòstols). El basament dels varals està decorat molt profusament i la resta és llis, exceptuant les 5 macolles de cada un dels varals. Cada varal està rematat per una gerra amb flors, ambdues de plata.

 

Les bambalines del pal·li estan brodades en or amb elements barrocs que tenen en el centre carteles amb simbologia de la Verge o de Ciutat (com és el cas del darrera del pal·li, on figura l'escut de Palma). Totes les bambalines tenen uns serrells de plata que produeixen un so molt característic. La crestería del pal·li és d'orfebrería de plata i representa petxines. De cada un dels varals i a la davantera i darrera pengen uns borlons amb les seves borles.

 

Per sortir en processó, el pas s'adorna amb clavells i roses blanques.

 

------------------------------------------------------------------

 

Nuestro maravilloso paso de palio fue el primer paso de este tipo en la Semana Santa balear. Llevado a hombros por costaleros dedicados a su Excelsa Titular, Ntra. Sra. de la Esperanza es obra del escultor Josep Viladomat I Massanes de Barcelona.

 

El paso fue una revolución en el diseño sacro de la Semana Santa palmesana, cargado de simbolismo e iconografía. Un palio inspirado en el barroco, sobrio pero elegante. El regio manto, único de estas características en la Semana Santa de Palma, fue bordado por las Religiosas Trinitarias de la ciudad de Sevilla, que también bordaron las bambalinas del palio.

 

Los respiraderos en plata son una auténtica obra de arte, cargados de símbolos referentes a la Madre de Dios (tales como la fuente, el espejo, el pozo, la rama de olivo, el ancla ...). Las referencias a Ntra. Sra. de la Esperanza como patrona de los marineros es una constante para todo el paso, lleno de conchas (como si la Virgen fuera una perla, símbolo de la belleza de la Madre de Dios) e incluso las peanas de los ángeles que custodian el paso tienen forma de ola.

 

La candelería es de orfebrería de plata y está compuesta por 60 candeleros.

 

El palio tiene 12 varales de plata (simbolizando los 12 apóstoles). El basamento de los varales está decorado muy profusamente y el resto es liso, exceptuando las 5 macollas de cada uno de los varales. Cada varal está rematado por una jarra con flores, ambas de plata.

 

Las bambalinas del palio están bordadas en oro con elementos barrocos que tienen en el centro cartelas con simbología de la Virgen o de la ciudad (como es el caso de la trasera del palio, donde figura el escudo de Palma). Todas las bambalinas tienen unos flecos de plata que producen un sonido muy característico. La crestería del palio es de orfebrería de plata y representa conchas. De cada uno de los varales, en la delantera y trasera cuelgan unos borlones con sus borlas.

 

Para salir en procesión, el paso se adorna con claveles y rosas blancas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page